Samtliga tre män häktade efter razzia i Tynnered

1:27 min

Alla tre som misstänks ligga bakom det stora beslag av sprängmedel som hittades i Tynnered i torsdags är nu häktade av Göteborgs tingsrätt.

De tre en 31-åring , en 48-åring och en 26-åring, har nu häktats på sannolika skäl misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse alternativt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den äldre misstänks även för grovt vapenbrott.

Det var i hans lägenhet i Tynnered som polisen i torsdags hittade tio kilo sprängmedel, vapen, narkotika och nazistiska symboler, enligt Aftonbladet.

Alla männen erkänner brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Den äldre mannen erkänner även vapenbrott av normalgraden. 

– Utifrån dom fynd som gjordes i lägenheten var det ganska förväntat att dom skulle bli häktade. Vad dom hade tänkt att göra med det som fanns i lägenheten återstår att se, vi hoppas hitta svar i deras datorer, säger kammaråklagare Johan Uddén. 

Han vill inte närmare gå in på om det fanns saker med kopplingar till nazism i lägenheten. 

Även säkerhetspolisen, SÄPO, är inkopplad i ärendet.

Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och det råder yppandeförbud, rapporterar P4 Göteborgs reporter på plats, Peter Stenberg.

Åtal ska vara väckt senast den 20 november.