Farah Abadi, Molly Sandén och Kalle Zackari Wahlström programleder #mh2017!

8:09 min

Farah, Molly och Kalle är trion som kommer fylla glasburen med värme, kärlek och ny kunskap under Musikhjälpen i Umeå 11-17 december.

Farah Abadi leder till vardags Relationsradion i P3 och är årets Musikhjälpen-veteran i trion efter att två år i rad haft det ärofyllda uppdraget publikens ambassadör (2015 och 2016).  

– Det känns otroligt spännande men också en ära att få komma tillbaka till glasburen och nu som programledare. Det är ett stort ansvar och jag känner mig hedrad, säger Farah Abadi. Jag hoppas att vi kommer nå ut till alla tittare och lyssnare med årets tema. Det är ett svårt och tungt ämne då det handlar om barn som far illa men också viktigt att uppmärksamma att vi alla, på egen hand men framför allt tillsammans, kan göra världen lite bättre. 

Molly Sandén är kanske mest känd för sin framgångsrika musikkarriär och tre framträdanden i Melodifestivalen, men hon har också erfarenhet som programledare i Lilla Melodifestivalen.  

– Att leda Musikhjälpen är ett väldigt ärofyllt och utmanande uppdrag som jag inte kunde tacka nej till, säger Molly Sandén. Jag ser fram emot att tillsammans med publiken och Kalle och Farah lära mig om årets tema så att vi kan vara med och hjälpa utsatta barn. Barnsexhandeln är något som få vågar prata om men som är ett av vår tids största problem. Brotten sker ofta under radarn så det är väldigt svårt att lokalisera dem. Problematiken behöver komma upp till ytan så människor får kunskap och kan vara mer uppmärksamma.   

Kalle Zackari Wahlström har i flera program på SVT testat olika former av träning, provat på jobbet som idrottslärare och träffat folk som gjort udda livsval. Nu blir det dock en helt annan typ av utmaning. 

– Jag tycker temat känns läskigt men det betyder ju inte att man inte ska prata om det. Tvärtom antagligen, säger Kalle Zackari Wahlström. Jag blir tokig när jag tänker på att det finns barn i världen som far illa. Kan vi, jag, göra nåt för att hjälpa dem måste vi, jag, göra det. Jag tänker att man får göra det man kan och jag ser fram emot att bli en del av jättekraften som Musikhjälpen besitter. Att få stå i mitten av det när det drar igång, träffa alla människor som kommer engagera sig och lära känna Farah och Molly, live inför hela Sverige! 

Scrolla ner en bit om du är nyfiken på att veta mer om våra tre nya programledare!