Hudvårdsterapeuten Malin om varför allt fler vill göra skönhetsbehandlingar

Det handlar inte bara om utseende utan också om att må bra, säger hudterapeuten om skönhetsbehandlingar

– Människor har bilvit mer medvetna och vill ta hand om sig själv, säger Malin Helsing, hudterapeut i Sundsvall, som anledning till att allt fler vill ha olika typer av skönhetsbehandlingar.

– Visst jobbar vi med utseende men vi jobbar också med mycket djupare saker i människan, säger hon. Man mår bättre när man tar hand om sig själv.

En vanlig ansiktsbehandling brukar ta en eller en och en halv timme och då är det rengöring, peeling, portömning vid behov, form och plock av bryn, serum, massage och mask och produktrekomendationer.

Visst jobbar vi med utseende men vi jobbar också med mycket djupare saker i människan.

Malin tycker att man som kund ska vara misstänksam om en sån behandling bara kostar 200 eller 300 kronor. Det dubbla är mer normalt och man kan gärna fråga innan man bokar hur behandlaren är utbildad och vilka produkter som används. Man bör välja en som är auktoriserad och har en behandlingsskadeförsäkring, säger Malin.

Malins kunder är till övervägande kvinnor ända upp till 80-90 års ålder. Men också tonåringar som till exempel har problem med acne.

Hur ofta man går beror på vilka problem man har, var tredje månad är ganska normalt, medan den som har acne kan behöva gå oftare.

På onsdag i P4 pratar vi mer om riskerna med att göra skönhetsbehandlingar och vad som gäller om det går fel.