Polisen om skadegörelsen på strandpromenaden: "Förhistoria finns”

Det var på en fest som något inträffade som fick de två misstänkta ungdomarna från Uddevalla att gå bärsärk på strandpromenaden i Uddevalla i våras. Det framkommer nu i polisens förundersökning.

– Vi kan säga så här; det är ett fall av ungdomligt oförstånd och dumhet, säger Göran Gustavsson, förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla.

Det var i våras som man upptäckte omfattande skadegörelse på strandpromenaden i Uddevalla. Ett flertal lyktstolpar hade brutits ner, trädäcket var sönderbrutit och soptunnor hade välts. Vandaliseringen tvingade kommunen att stänga den populära promenaden tillfälligt och reaktionerna från såväl politiker som allmänhet var starka. 

Två personer i 18-årsåldern åkte fast för skadegörelsen. Männen har erkänt brottet.

Under torsdagseftermiddagen blev förundersökningen klar. I den framkommer nya detaljer.

– Det fanns en ilska i botten. Ungdomarna var på en fest och där inträffade något som fick dem senare att ta ut sin ilska på strandpromenaden, säger Göran Gustavsson och fortsätter:

– Ungdomarna var också berusade. Och inblandning av alkohol gör ibland att man gör dumma saker.

Göran Gustavsson kan inte i detalj minnas vad som hände på festen som fick ungdomarna att agera som de gjorde. Men det ska framkomma i förundersökningen.