Två års fängelse efter garagevåldtäkt

0:44 min

En 30-årig man våldtog en kvinnan i ett cykelgarage i Uddevalla i slutet av augusti. Nu döms mannen till två års fängelse.

Det var i slutet av augusti som den 30-åriga mannen våldtog kvinnan i ett cykelgarage i Uddevalla.

Mannen nekar till brott och menar att han och kvinnan legat med varandra av fri vilja, något Tingsrätten inte bedömer som troligt av flera anledningar. Dels eftersom kvinnans berättelse varit trovärdig, likaså finns flera vittnesuppgifter om att hon gråtit, haft halvt avslitna kläder och varit upprörd. Mannen säger att de hade sex i cykelgaraget och inte i hennes lägenhet eftersom kvinnans hund var aggressiv och ville bita honom – något Tingsrätten tycker låter osannolikt.

Enligt domen har kvinnan lämnat en levande berättelse fri från överdrifter, vilket gör att hennes historia är troligare än hans. Flera vittnen har dessutom kunnat förhöras. De har alla gett en liknande bild av händelsen: Kvinnan ska ha varit chockad, ledsen och upprörd. 

De skriver också att hon varit i en särskilt utsatt situation eftersom hon var väldigt berusad vid tiden för våldtäkten och eftersom det var svårt att ropa på hjälp från cykelgaraget.

Mannen döms till två års fängelse. Han ska också betala 102.000 kronor i skadestånd till kvinnan.