Anklagar tjänstemän för att vilja lägga ner skola

6:04 min

Partiet Hela Sunnes kommunstyrelseledamot Björn Gillberg kritiserar nu ansvariga tjänstemän på Sunne kommun. Han anklagar dem för att försöka lägga ner Bäckalunds skola.

– Situationen är kaotisk. Sjukskrivningar, interna konflikter och konflikter mellan föräldrar och Sunnes skolledning. Milt uttryckt är situationen kaotisk, säger Björn Gillberg (HS).

Bäckalunds skola är en av byskolorna som det hölls en lokal folkomröstning om 2012. De som ville bevara skolorna vann med stor marginal. Ur kampanjen föddes sedan partiet Hela Sunne, där Björn Gillberg är gruppledare och kommunstyrelseledamot.

"Föräldrar börjar nu plocka bort sina barn från Bäckalunds skola"

Björn Gillberg menar att tjänstemännen har i uppgift att se till att skolan fungerar och att de i det här fallet inte har skött den uppgiften. Han går också så långt att han nu anklagar tjänstemännen för att vilja lägga ner skolan bakvägen.

– Genom att man lämnar skolan vind för våg. Det finns ju utredningar som visar det. Föräldrar börjar nu plocka bort sina barn från Bäckalunds skola, då blir det så småningom en nedläggning av skolan, säger han.

"Vi jobbar inte alls för att lägga ner skolan"

Men anklagelserna från Björn Gillberg (HS) är grundlösa menar kommunchefen Berit Westergren.

– Jag anser ju att det är helt fel. Vi jobbar inte alls för att lägga ner skolan, vi jobbar för att alla barn ska ha en likvärdig utbildning och det gäller även Bäckalunds skola.

Hon menar också att det är ovanligt att en kommunpolitiker går ut och kritiserar tjänstemän.

– Jag tycker att det är väldigt tråkigt. Vi jobbar alla för samma sak, att barnen ska få en bra utbildning. Det finns ingen konflikt där egentligen, så vi borde kunna samtala.