ORIENTERING

Tusentals orienterare tar kontroll i Borås

1:59 min

Med kompass och karta tar sig över 3000 orienterare till Borås för att söka efter kontroller. I år firar O-event 10 år och då med nya former av sporten.

I helgen pågår O-event, orienteringstävlingen som lockar över 3000 deltagare. Det tävlas inte bara i klassisk orientering, utan även i nya former av sporten, bland annat i Downhill sprint-orientering.

– Egentligen är det helt vanlig orientering, men det som gör den här tävlingen speciell är att vi springer mestadels nerför, så starten är uppe på Rya åsar och målet på Borås Arena, säger Frida Stolt som är en av arrangörerna till O-event.

En lerig orienterare som tog sig från Rya åsar ända ner till arenan var Tom Nilsson från Göteborg som gjorde debut i sin första orienteringstävling.

– Det gick över förväntan, mest glad är jag att jag hann upp till starten, för när jag löste min anmälan sa de till mig att jag hade ganska få minuter på mig upp till starten. Men de var snälla och hade väntat på mig, så jag fick en karta av dem när jag kom upp, säger Tom Nilsson.