Spela Marvinters spel!

Visste du att det finns ett stort och spännande spel till Barnradions julkalender?

Det är en app som heter Marvinter och i spelet ska du hjälpa hustomten Jenny med alla besvärliga väsen som bor på Yngve Gråspiks pensionat.

24 luckor
Spelet har 24 luckor med olika utmaningar som du kan spela i egen takt - och varje lucka räcker riktigt länge!

Vad handlar det om?
Din uppgift är bland annat att dela ut gästrum, få tillbaka skidorna som Jätten snott, hjälpa ett par busiga hamstertofflor och se till att vätten Tuss inte hamnar i trollens gryta och blir uppäten!

Prata med alla du träffar på i spelet - och var fiffig som en hustomte så kommer det att gå bra!

Spela och lyssna
Spelet går att spela fristående från julkalendern Marvinter - men det blir roligast om du både lyssnar och spelar! Då kan du följa bägge berättelserna och få reda på hur det går för Hugo - och hjälpa Jenny på pensionatet.

Ålder
Spelet Marvinter passar för barn från 7 år och uppåt.

Ladda ner spelet från Appstore (för IOS)

Ladda ner spelet på Google Play (för Android)

Teknik
Spelet är en app och det går att spela på mobiltelefon eller surfplatta. Appen är på ca 800 Mb för IOS och 500 Mb för Android.

Kostar inget
Appen Marvinter är gratis att ladda ner och använda.

Funkar för alla
Extra fiffigt är att Marvinter går att spela med eller utan ljud och grafik, så att det ska funka för alla - oavsett om du ser eller hör, eller både och!

Spelmakarna
Spelet Marvinter är framtaget av Högskolan i Skövde i samarbete med Barnradion och är skrivet och illustrerat av samma personer som skapat radiokalendern.

Vår forskning har visat att spelupplevelser kan delas oavsett om spelandet sker med bild eller ljud. Henrik Engström, vid Högskolan i Skövde

Har du något tekniskt problem med appen Marvinter? Hör av dig till marvinter@his.se