Ny film om unga och alkohol – av ungdomar för ungdomar

2:06 min

När Sandvikens kommun ville ha en ny informationsfilm om problemen med alkoholkonsumtion hos unga tog de kontakt med mediaprogrammet på Bessemergymnasiet.

Filmen skildrar de situationer som berusade unga enligt statistik oftast hamnar i, och det är eleverna själva som gestaltar bland annat övergrepp, våld och förnedring.

De har nämligen inte bara producerat utan också skådespelat i den nya informationsfilmen som nu kommer att visas för föräldrar som har elever på mellanstadiet i kommunen.

– Det är ju riktigt svårt att skildra dom här ämnena, men vi vill ändå visa vad som händer med unga, det kan hända mycket dåliga saker och det vill vi visa, säger William Jonsson som är med i filmen.

Sandvikens kommun ville ha en mer rörlig information än någon som bara står och läser från ett papper när de ska berätta om vad som kan hända när du dricker alkohol.

Att filmen nu ska visas för många och förmedla ett viktigt budskap är inget som skrämmer Martin Ekelund, en av eleverna bakom filmen, utan tvärt om.

– Det känns bra, det känns nödvändigt till och med. Jag hoppas att den får så stor spridning som möjligt när det är ett så viktigt budskap, säger Martin Ekelund.