Katastrofskadeskyddet till samebyarna betalas ut

Sametinget betalar nu ut det sista av katastrofskadeskyddet för 2017 till samebyarna. Totalt är det en summa på 7,6 miljoner kronor.

Det är 16 samebyar som kommer att få ta del av det slutliga katastrofskadeskyddet för 2017. 

Sametinget betalade i februari ut 4,8 miljoner kronor som var budgeterat för katastrofskadeskydd, men de pengarna tog slut. Nu ska Sametinget betala ut resterande stöd, en summa på närmare 3 miljoner kronor. Det är en total kostnad på 7,6 miljoner kronor.

Det som möjliggör utbetalningen är anslagskrediten på 10 miljoner kronor som regeringen beslutade att utöka till Sametinget tidigare i höstas. 

Bidrag lämnas med högst 50 procent av samebyarnas redovisade och godkända kostnader som skickades in senast 30 mars 2017. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio