Lastbil med farligt gods i diket – köer på E6

0:56 min

Det kraftiga snöfallet ställer till det i morgontrafiken. En lastbil med brandfarligt gods ligger i diket och räddningstjänsten arbetar på att förebygga att brand bryter ut.

Läs mer: Lastbil med farligt gods i dike – bärgning pågår

På E6:an på Hallandsåsen är det under natten/morgonen väldigt halt, vilket gjort att minst tre lastbilar inte tagit sig uppför backen till Hallandsåsen.

Och vid kl 05:25 larmades räddningstjänsten om att en lastbil körde genom räcket och gled ner i diket på E6:an mellan Susedalens rastplats och trafikplats Slöinge. Lastbilen läckte då diesel.

– Det är en lastbil med släp som har glidit ner i diket. Lastbilen är lastad med farligt gods, vilket är brandfarligt, säger Johan Wallin på räddningsjänsten Halmstad.

– Det rör sig om 100-200 stycken 200-litersfat innehållande organisk peroxid, säger Mattias Hägerling som är Räddningstjänstens räddningsledare på plats.

Organisk peroxid används av bland annat plast- och gummiindustrin som bindningsmedel.

Det kunde ha funnits en stor explosions- eller brandrisk, men dagens väder är gynnsamt eftersom det gjort att lasten inte är lika flytande utan istället tagit en fastare form och inte runnit ut.

Vid kl 6:30 pågick arbete på platsen och vägen var avstängd "tills vidare." Trafiken leds om via gamla E6 på väg 601 i norrgående riktning.

– Där är vägen i norrgående riktning avstängd just nu mellan Susedalens rastplats och trafikplats Slöinge, säger Johan Wiberg på trafikredaktionen.

Vid 5-tiden på onsdagsmorgonen var det ca 5 cm snö på vägbanan, vilket ger en stor risk för halka på vägarna i länet.

Simma lugnt i den halländska trafiken idag!