Veckans tombolagäst

Lars-Åke Wilhelmsson: Jag glömde Babsans vadderade bh i Malmö

1:45 min

Lars-Åke Wilhelmsson är aktuell med turnén "Babsan Show - Ett liv i rosa", som är hans första helt egna föreställning.

– Publiken bjuds på musik, dans, roliga sketcher och monologer där man får följa med genom Babsans liv. Jag berättar även om mitt eget liv från uppväxten i Skutskär, militärtjänsten, flytten till Stockholm, striptörshower, musikaler, melodifestivaler och en massa annat skoj.

Lars-Åke är en ordningsmänniska som vet var han har alla saker på turnén, både till sig själv och till Babsan. Men ibland går det fel.

– Häromdagen tvättade jag Babsans strumpbyxor, tanga och vadderade bh på hotellet i Malmö. Jag torkade kläderna på ett lite undanskymt element. När jag kom till Växjö för nästa föreställning upptäckte jag att jag hade glömt underkläderna, som fick budas för 2700 kronor. Annars hade Babsan fått uppträda utan patt.. ehh byst.

Lars-Åke skrattar när han plötsligt minns en annan pinsamhet.

– En gång blev jag stoppad i en säkerhetskontroll på Arlanda. Jag hade en tub glidmedel i handbagaget. Åååå, det var så pinsamt med alla resenärer och när personalen lyfte upp tuben, med plasthandskar, som om den var smittad. Det var en av mina frisyrer som krävde glidmedel och inte till något annat om man tror det.

Lyssna på David Lindgrens stafettfråga till Lars-Åke Wilhelmsson