Restaurangen drabbades av springnota – då grep stammisarna in

2:52 min

När den nyöppnade restaurangen i Skarpnäck drabbades av en rejäl springnota ställde stammisarna upp – och betalade hela notan.

Den trista historien utspelade sig för några dagar sedan när restaurangen Chow Thai på Skarpnäcks allé och dess ägare Chow Preabying råkade ut för en rejäl springnota.

Det var något som upprörde krogens stammisar som valde att samla ihop pengarna, något som Stockholm Direkt var först med att berätta.

På tre dagar lyckades de samla in pengarna – och lite mer därtill. Initiativtagare till insamlingen var Stina Rönnlund som bor i Skarpnäck.

– Det var en person på en av de lokala Facebookgrupperna som skrev om det. Jag tyckte det var fult gjort och fick en idé – att nu gör vi en insamling och kompenserar detta för att visa att vi gillar restaurangen och vill att den ska finnas kvar, säger hon.

Ägaren Chow Preabying har ringt upp Stina och tackat henne.
– Det kändes såklart jättebra att hon blev glad, att hon uppskattade initiativet och att hon förstår hur omtyckt hon är.

Vad vill ni som Skarpnäckbor visa med att ni agerar så här?

– I Skarpnäck tar man inga springnotor. Man är trevlig och snäll mot sina grannar. Vill man ha ett trevligt bostadsområde måste man vara med och skapa detta själv.