Vänersborg föll hemma mot Sandviken

1:59 min

Landslagsspelarna Edlund, Säfström och Berlin avgjorde mötet till Sandvikens fördel.

IFK kom till spel utan förstemålvakten Kimmö Kyllönen som stod över matchen på grund av sjukdom. Istället fick andremålvakten Martin Larsson chansen att göra debut från start i Vänersborgs mål. En chans som Larsson förvaltade väl under 90 minuter och han var chanslös på flera av Sandvikens mål.

Inledningsvis var det en matchbild där båda lagen kände på varandra utan att skapa några jätteheta chanser. Ganska snart kopplade Sandviken greppet om spelet och var det bollförande laget under i stort sett hela matchen. Två mål föll i första halvlek och båda bakom Larsson i IFK-buren och Sandviken gick till halvtidsvila med 2-0.

IFK Vänersborg startade andra halvlek piggt men släppte snart in ett tredje mål. IFK Vänersborg reducerade till 1-3 genom Joakim Hedqvist innan Sandviken utökade sin ledning till 1-4. Ytterligare en reducering till 2-4 efter en fin soloräd från Emil Viklund gav viss nerv till matchen innan Sandviken gjorde 2-5. Visserligen kunde Mikko Lukkarila reducera till 3-5 och i ett sista försök gjorde IFK vad de kunde och lyfte upp spelare men då kom spiken i kistan och 3-6 var ett faktum när Christoffer Edlund gjorde sitt tredje mål för kvällen. Sandvikens Christoffer Edlund stod för det mesta i offensiv väg med sina tre mål och hade god hjälp av två andra landslagsspelare, nämligen Erik Säfström och Daniel Berlin.

Matchen slutade 6-3 till SAIK som i och med vinsten gick upp i serieledning. IFK Vänersborg ligger kvar på sjunde plats i tabellen med tio poäng efter tio spelade matcher.