Alvesta

Poängkung i Alvesta som 14-åring – nu ska Zion till HV71

6:05 min

Zion Nybeck, 15, debuterade i Alvestas a-lag i division 2 redan som 14-åring. Han är en av de mest talangfulla unga spelarna från länet på lång tid. Nu ska han börja hockeygymnasiet – i Jönköping.

Zion Nybeck gjorde debut i Alvestas a-lag som 14-åring. Sedan dess har han nästan gjort en poäng per match han har spelat. Idag är han en stjärna i Division 2. Han har spelat TV-pucken två år i rad – den senaste gången gjorde han flest poäng av alla, 21 på 11 matcher.

Det är kanske inte så konstigt att han hyllas av sina tränare i Alvesta.

– Han har passionen. Så länge han har den, det kommer han nog ha för all evighet, så tror jag att det bara är skador som kan ligga i hans väg, säger hans tidigare ungdomstränare Stefanos Papamichailidis. 

– Så länge han är passionen så... Sky is the limit. Men det finns inga garantier att det blir så. Men möjligheten finns, säger Stefan Hagberg som också tränat Zion i ungdomsåren. 

– Jag brukar benämna det som en begåvning. Han har alltså fått en gåva med sig. Sedan har talanger förmågan att förädla sin begåvning. Zion står egentligen på första steget nu inför att börja träna den riktigt hårda träningen för att kunna växla upp på den högsta nivån, säger Alvestas a-lagstränare Jan-Erik Modigs.  

Nu ska Zion börja på hockeygymnasiet – i Jönköping. 

– Dom verkade bäst. Det lockade mest, helt enkelt. Det verkade vara bra personer runtom. Jag känner många där uppe också. Dessutom gick brorsan där uppe, förklarar Zion Nybeck.