Förtydligande kring vårt arbete med Din Röst P4 Sörmland

En artikel från P4 Sörmland har fått stor spridning i sociala medier. Här förtydligar vi några av missförstånden med artikeln men också varför vi menar att "Din Röst P4 Sörmland" är viktigt. 

Artikeln och intervjun har tagits bort efter beslut av ansvarig utgivare av hänsyn till intervjupersonen.

I intervjun som gjorts i samband med vår serie "Din Röst P4 Sörmland" efterfrågas en plats för unga vuxna att vara på när de blivit för gamla för att gå till fritidsgården. Många ifrågasätter varför vi sänt inslaget. Det sprids också direkta felaktigheter om publiceringen, som att intervjupersonen "ringde till radion och klagade", vilket är fel.

I "Din Röst i P4 Sörmland" intervjuar vi helt vanliga personer vi möter på stan om vilka frågor som berör deras vardag just nu.

En av de vi träffat, som vikarierat på en fritidsgård, ser en verklighet utanför fritidsgårdsdörren som han inte blundar för utan tvärtom lyfter upp i det offentliga samtalet. Om det kan man förstås tycka vad man vill. Vi på P4 Sörmland tycker att hans röst är ett värdefullt bidrag i ett samtal där vi vill att så många som möjligt ska delta.

I serien Din Röst P4 Sörmland lyfter vi alla möjliga ämnen från olika personer. De sänds både i radion och publiceras på vår hemsida. Det handlar om allt från hur fler ska komma i arbete, till barn som svär på skolgårdar. "Din Röst i P4 Sörmland" är den lokala versionen av Ekots satsning "Tio miljoner".

Här är en länk till samtliga "Din röst"-publiceringar.

Vi tycker det är viktigt att inte bara utgå från politikernas dagordning när vi nu närmar oss ett val och kommer publicera ännu fler röster från vanliga människor.