Röglerevansch – och första bortasegern sen oktober

1:56 min

Rögle bröt sin tre matcher långa förlustsvit när man fick revansch på HV71. Kvällens seger med 3-2 var dessutom lagets första på bortais sen den 19 oktober.

– Jätteskön vinst och viktigt för laget att komma tillbaka, säger Simon Ryfors till Radiosporten.

HV71-Rögle: 2-3 (0-2, 1-1, 1-0)

I går föll Rögle med uddamålet mot HV71 men bara 24 timmar senare kom revanschen. Gästerna rivstartade och efter blott två minuter utnyttjade man ett försvarsmisstag i hemmalaget. Juhamatti Aaltonen vann pucken bakom mål och hittade Simon Ryfors som fri framför mål slog in sin egna retur och gav Rögle 1-0.

– Vi ville sätta stopp för deras spel och ha längre anfall på dem. Ta bort vissa av deras spelidéer helt enkelt, säger Ryfors till Radiosporten.

Med fem minuter kvar av den första perioden slog Alexander Younan till mot sin moderklubb. Backen fyllde på i en kontring och utökade bortalagets ledning. 

Oscar Sundh reducerade i början av den andra perioden men sex minuter senare var det tvåmålsledning för Rögle igen. Efter tung press drällde HV71 med pucken i offensiv zon, Ted Brithén utnyttjade slarvet och kontrade inte helt rättvist in 3-1.

SHL-tabellen:
1. Växjö 56 poäng
2. Färjestad 50
3. Djurgården 46
----
6. HV71 40
----
14. Rögle 21

SHL-jumbon, som försvarade sig väl de sista två perioderna, vann till slut med 3-2 och och tog därmed första segern på bortais sen den 19 oktober. Segern betyder att man har två poäng upp till nästjumbon Karlskrona.

– Jätteskön vinst inför uppehållet och viktigt för laget att komma tillbaka, säger Ryfors.

– Vi är ett lag som är farligt just nu, vi har kommit ihop som lag de senaste matcherna och med ny ledarstab har vi förändrat vårt spel. Jag tror inte att folk ska räkna bort oss. 

HV71 ligger kvar på sjätte plats men har två matcher fler spelade än tabellsjuan Frölunda.