Kristna palestinier protesterar mot Trumps erkännande av Jerusalem

2:36 min

När president Donald Trump kom med sitt beslut om att erkänna Jerusalem var en viktig målgrupp den kristna evangeliska högern i USA. Men kristna palestinier vänder sig starkt mot den här gruppen och kyrkorna i Jerusalem är enade mot Trump när det gäller huvudstadsbeskedet.

Sveriges Radios korrespondent Cecilia Uddén rapporterar från Gravkyrkan i Jerusalem.

Munib Younan, biskop i den lutherska kyrkan i det heliga landet berättar att ledarna för alla 13 kyrkor i Jerusalem, katolska, ortodoxa, anglikanska och lutherska, protesterat i ett gemensamt brev till Donald Trump.

De palestinska kyrkorna står enade, säger Younan, och vänder sig mot USA:s evangeliska högerkristna och deras apokalyptiska idéer om Jerusalem, domedagen och Armageddon.

Den kristna palestinska politikern, Hanan Ashrawi, var än mer kraftfull i sitt utfall mot USA:s vicepresident Mike Pence när han använder Bibeln för att argumentera om Jerusalem.

– Jag tillhör den äldsta kristna församlingen i världen och jag tror inte att gud har bestämt att världen ska vara orättvis mot palestinierna. Hur vågar de komma hit och predika om bibeln för mig, säger den kristna palestinska politikern, Hanan Ashrawi.