Dagens gäst kommer med nya boken "Till sängs i kulturen"

Malena Ivarssons allra bästa råd: Älska dig själv!

1:06 min

Hon blev känd i Sveriges när hon var först med att prata sex i TV i Sköna Söndag och senare Fräcka Fredag. Det väckte oerhörda känslor och är inget som Malena Ivarsson gärna tänker på idag. Däremot är hon övertygad om det viktigaste är att ta hand om sina egna känslor.

Efter nästan fyra decennier i kärlekens tjänst är hon kanske Sveriges mest kända sexolog. Hon vill dock inte kalla sig expert eller guru.

– Det här med relationer är ju det svåraste som finns i livet. Då vill jag inte kalla mig expert utan mer "relationssökare", säger Malena Ivarsson.

Malena Ivarsson kommer nu med boken Till sängs i kulturen. Den bygger på ett radioprogram i P1 med samma namn där Malena Ivarsson och Samanda Ekman analyserar och diskuterar sex och relationer inom kulturen.

Vår gästprogramledare Martina Thun ställer förstår frågan vi alla vill ha svar på: Vad är det viktigaste rådet?

Det är att älska sig själv. Med det menas inte att man ska skämma bort sig själv utan att man ska bära sina egna känslor. Det är det vanligaste vi gör - vi säger att "Jag mår dåligt för att du inte ger mig sex, eller inte ger mig beundran som du gjorde i början" men de här känslorna äger du själv och att lägga ut det på sin partner är att bjuda in elände i relationen.   

Lyssna gärna på hela intervjun som Martina gjorde med Malena Ivarsson. Ur det längre klippet:  

De kommenterade hur jag såg ut och kallade programmet horprogram. (Om den våg av kritik som drabbade Fräcka Fredag)

Jag trodde att jag skulle få fortsätta men jag blev arbetslös och fick börja om på ny kula.

Ibland säger man att man flyr in i en sjukdom. Det är fel. Sjukdom är något som händer ungefär som att bryta ett ben (om att hon insjuknade i en bipolär sjukdom)

En del av Metoo är nog kommunikationsmissar. Vi behöver lära oss hur vi uppvaktar varandra.