Stellan Skarsgård spelar i ny HBO-serie om Tjernobyl

Johan Renck, som senast gjorde tv-serien "The Last Panthers" för bolaget har satt Stellan Skarsgård i en roll i en kommande serie om kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl.

– Den är jättebra skriven, det kan bli väldigt bra. Vi börjar filma i slutet av mars eller början av april och fortsätter till augusti, säger Skarsgård till Dagens Nyheter.

 

"Chernobyl" blir en miniserie bestående av fem timmeslånga avsnitt. Variety har tidigare rapporterat att handlingen ska kretsa kring den sovjetiske kärnfysikern Valerij Legasov och andra som offrade sig för att begränsa verkningarna efter explosionen i en kärnreaktor i nuvarande Ukraina 1986.

 Brittiske Jared Harris, känd från bland annat "Mad men" och "Sherlock Holmes: A game of shadows", är också klar för en roll.

 

Johan Renck, även känd under artistnamnet Stakka Bo, har tidigare regisserat långfilmen "Downloading Nancy" och avsnitt av tv-serier som "Breaking bad". Han ligger även bakom den hyllade musikvideon till David Bowies "Blackstar". "the Last Panthers" var en fransk-brittisk produktion som handlar om en verklig diamantstöld som var kopplad till en liga i Balkan.