HANDBOLLSLIGAN

Äntligen seger för IFK Skövde

1:36 min

IFK Skövde tog en mycket viktig seger då bottenlaget Karlskrona gästade Arena Skövde. 31-29 slutade matchen och hemmaspelarna kunde nöjda pusta ut efter matchen.

Efter sex raka förluster kom så segern till slut men matchen började trevande. Det stod 4-4 efter ca en kvarts spel men sedan gjorde hemmalaget ett ryck i slutet på den första halvleken och kunde gå ifrån till 14-10 i paus.

I den andra halvleken så var Skövde i ledning hela tiden även om det endast var med två mål vid flera tillfällen. Och det blev ju till slut en vinst med två mål till 31-29.

- Det var en bra inställning idag, menade tränaren Patrik Liljestrand. Det var oerhört viktigt att vi kunde ta två poäng idag.

Christoffer Hedberg blev bäste målskytt med sju fullträffar och han firade stora triumfer med sin snabbhet.

- Det var riktigt gôtt att vara tillbaks på vinnarspåret. Det var en viktig seger mot ett lag som ligger efter i tabellen, menade också Christopher, som har haft lite jobbigt med sina skador men känner nu att det fungerar bättre.

Premiärmål i Handbollsligan. Viktor Ljungkvist 17 år, har ju fått mer och mer speltid i de tre matcher han spelat och då mest i försvaret. Men i matchen mot Karlskrona fick han också göra sitt premiärmål i Handbollsligan och det var ett mål som drog ner jubel bland de tusen som tittade på.

- Det är ju riktigt kul, menade Victor. Det är ju något man alltid velat göra så det är ja riktigt kul.

Victor klarar sig bra med sin snabbhet och styrka och får mycket beröm.

- Det är ju kul att mäta sig med de stora grabbarna, som han uttrycker det.

Nu väntar nästa utmaning mot ett lag i samma läge, nämligen Hammarby på bortaplan.

IFK Skövde-HIF Karlskrona 31-29 (14-10)

Skövde: Christoffer Hedberg 7, Kristian Svensson 6, Felix Kasch 5, Adam Samuelsson 3, Henrik Dahlberg 2, Jack Thurin, Victor Ljungkvist. HIF Karlskrona: Jakob Nygren 10, Johannes Sandgren 5, Hampus Olsson 5, Carl Ekberg 3, Nicklas Grundsten 3, Linus Fernebrand, Filip Ottosson, Ian Martin.

Publik: 1 019.