Misstänkt mord i Uddevalla – offret har inte hittats

En man är häktad för ett mord som enligt polisen har begåtts utanför Uddevalla förra onsdagen. Ytterligare två män häktades under fredagen.

Häktningsförhandlingarna i Uddevalla tingsrätt i dag ska ha koppling till det misstänkta mordet.

Den ena mannen, som häktades vid 14-tiden, är en man i 40-årsåldern, hemmahörande i Göteborg. Han är misstänkt för skyddande av brottsling, men förnekar brott.

Den andre mannen som häktades i dag av Uddevalla tingsrätt är i 20-årsåldern. Han är misstänkt för synnerligen grov misshandel. En misshandel som ska ha ägt rum i Göteborg i förra veckan.

Ytterligare en man i 20-årsåldern misstänks alltså för ett mord som ska ha begåtts den 6 december utanför Uddevalla. Det är just nu oklart vilken koppling det finns mellan mordet och dagens häktningsförhandlingar, men de ingår i samma utredning.

Mannen som är misstänkt för mord på sannolika skäl häktades i sin frånvaro förra fredagen då han befann sig i Tyskland, men han ska förneka brott. Han har frihetsberövats i Tyskland, eftersom Sverige begärt honom utlämnad.

– UD känner till att en svensk man i 20-årsåldern har frihetsberövats i Tyskland på grund av en utlämningsbegäran från Sverige, säger Katarina Byrenius Roslund, presskommunikatör på Utrikesdepartementet.

Enligt polisen är mordoffret, den man i 35-årsåldern som Missing People tidigare i veckan, utan resultat, gick skallgång efter i Hogstorp utanför Uddevalla. Det bekräftar Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet grova brott i Fyrbodal till P4 Väst.

Enligt Bengt Espling, från Missing People Göteborg, är det inte uteslutet att man kommer leta efter den försvunne mannen i Uddevalla igen, men någon ny sökinsats är inte planerad.