Operation ska ge Dahlkvist landslagsplats tillbaka

0:55 min

Lisa Dahlkvist har opererat hälen och blir borta i sex månader. Nu hoppas mittfältaren kunna komma tillbaka till landslaget.

– Hälen har stått lite i vägen för mig. Jag har haft mycket smärta och ska jag ge det en ärlig chans vill jag känna mig smärtfri, säger Lisa Dahlkvist till Radiosporten.

Det har gått en dryg vecka sedan Lisa Dahlkvist opererade hälen och nu väntar rehabilitering i upp till sex månader.

– Jag trodde att jag skulle få gipsa men det behövdes bara en titthålsoperation så jag kan använda foten mycket mer, säger Lisa Dahlkvist till Radiosporten.

– Innan operationen sa de rehab runt sex månader men det gick lite bättre med titthålsoperation men jag tänker mig ändå sex månader och blir det mindre är det en bonus.

I och med operationen hoppas Dahlkvist kunna ta sig tillbaka till landslaget som hon stått utanför sedan Peter Gerhardsson tog över som förbundskapten.

– Det finns i huvudet och det var kanske därför jag gjorde operationen. Det har stått lite i vägen och jag har haft mycket smärta. Ska jag ge det en ärlig chans vill jag vara smärtfri och kunna ge 100 procent.

Har du haft kontakt med Gerhardsson?

– Nej, det har jag inte. 

Mittfältaren, som spelade i Kif Örebro som åkte ur damallsvenskan säsongen som var, står dessutom utan klubb. Däremot är hon i kontakt med både svenska och utländska klubbar.

–  Det som talar emot utländska klubbar är just den här skadan och sedan har svenska sjukgymnaster har lite bättre koll.

Vad är viktigt i ditt klubbval?

– Just att det är en förening som vill komma högt upp i allsvenskan och har förutsättningar för det. Sedan allt runtomkring med sjukgymnast och folket som jobbar kring laget. Och att det är bra spelare så klart.