Män hånade manifestation i Fittja

2:27 min

När ett 30-tal personer samlades i Fittja centrum i en manifestation efter det uppmärksammade våldtäktsmålet stördes samlingen av en grupp unga män som hånade och störde samlingen.

Demonstranterna hade samlats på torget i Fittja centrum för att visa sitt stöd för den målsägande kvinnan. Polis var på plats och demonstrationen gick till en början lugnt till. Men när 5-6 män kom fram och någon av dem ropade "ni ljuger" blev känslorna starka.

En av demonstranterna ropade att en av de tidigare misstänkta männen var där och bad polisen att ta honom från platsen.

Efter en stund beordrade polisen männen att ställa sig en bit bort, vilket gjorde situationen lugnare. Men stämningen var fortsatt spänd och vid flera tillfällen under demonstrationen började de två grupperna åter att skrika åt varandra.

Demonstrationen var ett svar på den dom som kom tidigare under tisdagen. Ansvarig domare i målet, Erica Hemtke, kommenterade domen och sa att man inte hade tillräckligt med bevis för en fällande dom.

Det hölls demonstrationer på flera platser under tisdagen. På Stortorget i Malmö och på Mynttorget i Stockholm samlades hundratals människor för att demonstrera mot våldtäkter och visa sitt stöd för utsatta kvinnor. Deltagarna krävde bland annat strängare straff för våldtäkter.

– De här våldtäktsmännen har kommit undan med det, helt enkelt, även fast man har så många bevis, att man släppt dem fria, säger Misri Kasirga, en av demonstranterna i Fittja.