Brand på planerat flyktingboende

I morse fick räddningstjänsten rycka ut för att släcka en brand i Lerkils gamla förskola i Kungsbacka kommun. Förskolan höll på att byggas om till flyktingboende.

Strax före klockan sju larmades polisen till Lerkils förskola där ena gaveln av huset stod i full brand.

Förskolan är inte i bruk för tillfället men håller på att byggas om till tre lägenheter för personer som fått uppehållstillstånd i Sverige. 

– Hade inte räddningstjänsten varit snabbt på plats hade hela förskolan brunnit ner, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg till P4 Göteborg. 

Polisen misstänker att branden är anlagd och har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Ingen person ska ha blivit skadad i samband med branden.

I fjol tvingades förskoleverksamheten flytta på grund av att byggnaden utsattes för två brandattentat inom loppet av en månad. Det skedde efter att någon delat ut flygblad om att förskolan skulle byggas om till flyktingboende.

Kungsbacka kommun kommer fortsätta renoveringen av huset så fort förutsättningarna tillåter och polisen är klar med sin tekniska undersökning. Tills vidarekommer det finnas stationerade väktare på plats.

– Vi är skyldiga enligt lag att ta emot nya invånare. Att våra lokaler brinner innebär ju mer och onödiga kostnader för kommunen och för skattebetalarna, säger Johan Burman tf fastighetschef på Kungsbacka kommun i ett pressmeddelande.