Växjö

Här är tipsen inför nya året – så får du ett bra 2018

8:36 min

Julen är över. Hur gör man för att gå in i 2018 med nya krafter och ett lugnt sinne? Psykoterapeuten Philip Bäckmo ger dig svaren.

Tiden mellan jul och nyår är mycket bra att reflektera över vad du vill att det nya året ska ta för riktning i livet, menar psykoterapeuten Philip Bäckmo.

Här är Philip Bäckmos bästa tips inför det nya året:

  • Lova inget på nyår som du inte kan hålla. Ofta bryter vi våra löften. Ofta är våra mål eller beslut inte så väl genomtänkta, vill du det här egentligen? 
  • Var inte för snabb när du går in i ett nytt projekt. Se till att du får vila och återhämtning. Annars riskerar den stress du har bli kronisk.
  • Tänk och reflektera över: Vad är viktigt för mig?
  • Reflektera över dina relationer och nära relationer. Forskning visar att hur vi upplever vår kvalitet på våra liv hänger mycket ihop med hur vi har det i vår nära relationer. Reflektera över din relation och tänk efter vad du vill med den.
  • Vad kan du göra i vardagen för att göra din relation lite bättre? Det kan vara enkla saker: Visa uppskattning genom beröm och ta på varandra, ge en kram och håll om din partner/nära vän eller kamrat.
  • Ge din livskamrat eller vän intresse och uppmärksamhet. Ställ frågor, lyssna och prata med varandra. Små saker kan göra stor skillnad och vi glömmer ofta hur viktigt det är att stanna upp att ge det här intresset en kort stund. Det är oerhört viktigt att kunna göra det, menar Philip Bäckmo.