Flera döda efter explosioner i Afghanistan

1:44 min

Minst 35 människor dog och runt 60 skadades i en terrorattack i Afghanistans huvudstad Kabul i dag.

Flera självmordsbombare utlöste sina västar vid ett shiamuslimskt kulturcenter där många unga hade samlats för en paneldebatt. Islamiska staten har tagit på sig attacken, rapporterar Reuters.

Människor som ropar på hjälp och ambulanser som i ilfart försöker få skadade människor till sjukhusen har de senaste två dagarna varit vardagsscener i Afghanistans huvudstad Kabul.

I dag var det det shiamuslimska kulturcentret som var målet för självmordsbombarna som vid 10.30-tiden, lokal tid, utförde sina attacker. Innan de utlöste sina västar kastade de flera handgranater utanför byggnaden för att skapa kaos.

I kulturcentret hölls en ceremoni på 38-årsdagen av den sovjetiska invasionen i Afghanistan. I paneldebatten var många av deltagarna unga och det är bekräftat att många av de som skadats och dödats är unga afghaner. Enligt en uppgift till nyhetsbyrån AP deltog en av självmordsbombarna i evenemanget och utlöste sin väst när granaterna exploderade utanför.

I huset höll även den afghanska nyhetsbyrån, Afghan Voice Agency, till och även där dog flera medarbetare

President Ashraf Ghani har kallat dådet ett brott mot mänskligheten.

– Terroristerna har dödat vårt folk, attackerat våra moskeér och nu våra kulturcenter. Detta är en attack mot islam och alla mänskliga värden, skriver han på sociala medier.

I går dödades sex personer när en man utlöste sin sprängladdning utanför den afghanska säkerhetstjänsten.

Islamiska staten har tagit på sig dådet via sin egen nyhetsbyrå Amaq, rapporterar Reuters. IS har tidigare utfört terrorattacker som riktat sig mot just shiamuslimer i Afghanistan.