Digitala insatsstyrkans blogg

Möt vårens praktikant – Lilly

Hej hej! Vårens praktikant hos Digitala insatsstyrkan här, Lilly Kronlund.

I korta drag är jag en småstad/landsort tjej som nyligen flyttat till huvudstaden från Borås. Innan dess pendlade jag till Göteborgs universitets journalistutbildning, JMG.

Den lite längre beskrivningen är att jag är en nyfiken och pysslig individ som hunnit testa på lite allt möjligt. Bland annat har jag utöver journalistik studerat bild- och formgivning, konsthistoria samt gymnasielärare med inriktning på svenska.

Sedan min mor kom hem med den första datorn under 1990-talet har jag haft ett stort datorintresse, även om hästarna kom först i väldigt många år. Däremot har min hobby att teckna kombineras med datorintresset och på fritiden sitter jag gärna med ritplattan i flera timmar.

Eftersom jag tycker att det är kul med datorer var det de digitala delarna som var roligast under utbildningen (exempelvis alla former av redigering, digitala illustrationer och nyhetsgrafik).

Under mitt första år på JMG var jag dessutom volontär på Gräv 2016 och blev ordentligt introducerad till vad man som journalist kan åstadkomma med datorer.

Det var egentligen Gräv som gjorde att jag bestämde mig för en inriktning mot datajournalistik. Så under praktiken kommer jag att främst arbeta med Eric, som är Digitala insatsstyrkans datajournalist.

Till sist, den traditionella Public service frågan – hur känns det?
Det är ett kaos av känslor inom mig just nu men framför allt är jag superpepp! Känner mig redan väldigt hemma på Sveriges Radio och hos Digitala insatsstyrkan.