Turkisk markoffensiv mot Afrin

2:32 min

Turkiets premiärminister uppgav i dag att turkiska marktrupper har gått in i den kurd-kontrollerade enklaven Afrin i nordvästra Syrien, men den kurdiska YPG-milisen i området hävdar att marktrupperna har stoppats.

Igår genomförde Turkiet flygattacker mot området, där minst tio människor ska ha dödats enligt en talesperson för YPG-milisen.

153 mål i Afrin i Syrien har attackerats och krigare ur den turkiskstödda Fria syriska armén (FSA) uppges ha gått in i staden.
Så fort ljuden från turkiska stridsflygplan hördes över den kurdiskkontrollerade staden Afrin i Syrien tog skräckslagna invånare skydd i källare.

– Min fyraårige son är skräckslagen varje gång han hör ljudet av ett flygplan. Vilket brott har han begått, så att han måste leva i skräck?, säger Nisrin, en mamma i staden.

Enligt kurdiska YPG har tio personer dödats och 24 skadats i lördagens attacker, men uppgifterna om offer varierar.

CNN rapporterar, med hänvisning till turkiskt statskontrollerade nyhetsbyrån Anatolia, att FSA börjat gå in i staden. Turkiet har också uppgett att en markoffensiv med reguljära turkiska styrkor kan inledas i dag.

Enligt Turkiet har man förstört 153 mål, bland annat vapendepåer och baracker tillhörande kurdisk milis och IS, enligt AFP.

Fyra raketer slog ner i den turkiska gränsstaden Kilis tidigt på söndagen. Tre av dem träffade två hus, varav ett började brinna, medan den fjärde landade i stadskärnan utan att orsaka skada. Ingen människa skadades allvarligt, och Turkiet uppger att man har besvarat attacken med artillerield.

– Skjuter de en raket mot oss, kommer vi avfyra hundra tillbaka. Det finns ingen anledning att oroa sig, säger Kilis guvernör Mehmet Tekinarslan enligt nyhetsbyrån Dogan.