Viktiga poäng för Vänersborg i kampen om slutspelsplats

1:38 min

Vänersborg vann med 6-3 hemma mot Bollnäs i bandyns elitserie inför 1173 personer och IFK ligger just nu på den sista slutspelsplatsen.

IFK Vänersborg fick en drömstart hemma mot Bollnäs och hade ledningen med 2-0 redan innan tre minuter var spelade av matchen, men Bollnäs kom tillbaka och kunde kvittera matchen till 2-2. IFK gjorde sedan 3-2 och gick till halvtidsvila i ledning.

– Det är en jämn och hård match, vi har pratat om att gå tillbaka till grunderna och det tycker jag vi gör, sa en nöjd Alexander Zitoni till P4 Väst efter matchen.

Bollnäs försökte i inledningen av den andra halvleken, men istället för kvittering kunde Vänersborg öka på sin ledning och så småningom vinna med 6-3 och ta viktiga poäng i kampen om att nå en slutspelsplats.

En härlig match i matchen var den mellan Bollnäs landslagsspelare Per Hellmyrs och hemmalagets Alexander Zitoni.

– Vi hade inget utpräglat att jag skulle jaga honom, men när han har bollen händer mycket så då gäller det att vara nära och jag får min energi av att jaga honom, konstaterade Zitoni.

Nu väntar VM-uppehåll och inför detta så ligger Vänersborg på den åttonde och sista slutspelsplatsen, en poäng före Broberg/Söderhamn.