Britney Spears klar för spelning i Sandviken – så gick det till

2:10 min

Superstjärnan Britney Spears kommer till Sandviken den 11 augusti med sin Las Vegas-show "Britney: Piece of me". Göransson Arenas vd Fredrik Granting berättar hur man lyckades.

Konserten i Sandviken är en del av Britney Spears kommande turné i Europa, där utvalda städer besöks.

Föreställningen "Britney: Piece of me" har i fyra år haft sin bas i Las Vegas och turnén uppges vara fansens sista chans att se showen.

Hur kunde då Britney Spears lockas till Sandviken?

– Vi har under 7-8 års tid jobbat strategiskt med att försöka landa in någon stor artist varje år. Ibland lyckas vi, ibland inte. Vi försöker också vara noga med val av artist, det ska göra skillnad helt enkelt och det tycker jag vi har lyckats med nu, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.

– Det gäller också att vara på rätt plats och vara där längst fram i ledet och se till att man är med i snacket när de här turnéerna ska fördelas, säger han.

Men hur gör man för att vara med i det snacket?

– Det är hårt jobb och det gäller att inte bara sälja in arenan utan både Sandviken och regionen, att visa att vi vill och vi kan. Vi har hållit på med den här bokningen sedan i november och det är jättekul att det blev av till slut, säger Fredrik Granting.

Biljetterna kommer att släppas den 27 januari klockan 9:00.