Läkaren kan ha utnyttjat barn i Skaraborg

2:51 min

Efter P4 Skaraborgs avslöjande om att en läkare från Skaraborg misstänks för sexuella övergrepp på barn så har nu misstankar om fler fall dykt upp.

– Tre anhöriga har hört av sig efter medias rapportering och uttryckt en oro att undersökningar inte varit optimala, säger Christer Printz, chefläkare vid Skaraborgs sjukhus. 

Dessa tre fall har nu polisanmälts och det har även gjorts en orosanmälan till IVO från Skaraborgs sjukhus. 

Det handlar om patienter som besökt barnmedicin vid Skaraborgs sjukhus där läkaren arbetade under 2016 och delar av 2017. Det gäller misstankar om brott i samband med att läkaren utfört kroppsundersökningar, och här har nu sjukhuset sett ett mönster.

- Det är jättekomplicerat för de flesta kroppsundersökningar är motiverade, ibland går någon över gränsen för vad som är rimligt. 

Nu ser Skaraborgs sjukhus även likheter med de tre nya fallen och ett tidigare ärende där läkaren anmäldes men som lades ner.

Nu ska man gå igenom samtliga journaler kring läkaren och uppmanar även patienter och föräldrar att höra av sig om man på något sätt känt obehag vid sitt läkarbesök.

– Det handlar om oro för barn och då måste vi gå till botten med det, säger Christer Printz. 

Läkaren är häktad misstänkt för flera grova övergrepp på barn både i och utanför tjänsten i Stockholm. Han nekar till brott.