Gislaved

Stort intresse för Gislaveds saluhall

1:43 min

Saluhallen i Gislaved fick en tuff start, men nu har företagarna kommit på fötter igen och intresset växer sig allt större.

När saluhallsprojektets alla deltagare stod redo att öppna den 1 november 2017 blev de själva och kunderna minst sagt besvikna när invigningen av Venue food court stoppades av Gislaveds kommun, på grund av flera brister med fastigheten.

När saluhallen fick öppna igen den 1 december var det tufft för de nyblivna företagarna - som fick ta den största smällen av den avbrutna invigningen. Men nu har de kommit på fötter igen och både kunder och andra kommuner har visat stort intresse.

– Många har hittat hit och kommit. Från Värnamo och Växjö och vi är jätteglada att de kommer. Det var tufft i början och vi blev lite rädda, men jag visste i mitt hjärta att det skulle gå, säger Alya Muhdhar, en av projektdeltagarna och företagarna i saluhallen.

Syftet med projektet var från början att hitta ett sätt att göra det enklare att starta eget företag. Att Gislaved näringsliv AB sedan riktade in sig på gruppen kvinnor med invandrarbakgrund är för att den gruppen oftare står utanför arbetsmarknaden, säger projektledaren Zaneta Mandarovska.

– Ofta har de varit drivande i sina hemländer, men sedan har de kommit hit och kanske velat göra det, men inte vetat hur, men nu fick de chansen, säger hon.