Kraftig explosion i Kabul – många döda

1:42 min

En kraftig explosion i Kabul har dödat minst 95 personer och skadat minst 158 , enligt nyhetsbyrån AFP.

Talibaner har tagit på sig attacken, rapporterar Reuters.

En man springer med en skadad i en skottkärra och försöker så snabbt som möjligt ta sig till sjukhuset i närheten av attentatsplatsen, samtidigt som ambulanser och andra bilar för skadade i skytteltrafik till det redan överfyllda sjukhuset.

Det var vi ett tiden lokal tid som en ambulans fullpackad med sprängämnen lyckades ta sig förbi en vägspärr, genom att säga att han hade en patient som snabbt behövde vård. Men vid vägspärr två blev man misstänksam och stoppade bilen, du utlöste föraren sprängladdningen.

– Jag satt vid mitt skrivbord när det plötsligt exploderade, vårt kontor kollapsade helt och alla fönster i området blåstes ut, säger en man till reuters Han har fått hela sitt huvud inlindat i gasbinda för att försöka stoppa blodflödet. Många av de skadade har precis som denna man splitterskador över hela kroppen.

Talibanerna tog snabbt på sig attacken i området där många myndighetsbyggnader ligger men även många ambassader, bland annat den svenska.

– All ambassadpersonal är i säkerhet och vi har inga uppgifter om att någon svensk ska ha skadats, uppger Fredrik Nordin på UD för nyhetsbyrån TT.

För exakt en vecka sedan utförde talibanerna en att attack mot ett lyxhotell i Kabul där över 20 männsikor dödades. Och i onsdags stormade Is-jihadister Rädda Barnens kontor i Jalalabad och dödade fyra människor. Säkerhetsläget i Afghanistan har kraftigt försämrats det senaste året med flera stora attacker med många döda.