Lennie Norman: Jag har blivit lite gubbig

2:07 min

Det var 27 år senast som Lennie turnerade med egen show. Men nu ligger han i startgroparna igen med föreställningen "Gubbvarning Live!" som visas från Luleå till Ystad.

Föreställningen bygger vidare på Lennies två böcker "Gubbvarning" och "Mera gubbvarning" som tillsammans har sålt fler än 70 000 exemplar.

– Du vet att du är gubbe när du inte längre behöver ljuga om din ålder. Du kommer helt enkelt inte ihåg den. Du vet att du är gubbe när du samtidigt som du slår in pinkoden i kassan läser siffrorna högt, säger Lennie.

– Tja, bara ett par smakprov på vad det handlar om. När jag skaffade mobiltelefon var den första appen jag beställde Svampguiden. Då är man ju gubbe!

Lennie lovar publiken en personlig, vass och galen föreställning där han skärskådar tiden vi lever i och sätter in sig själv som gubbe i sammanhanget. 

– Jag har märkt att jag irriterar mig på skitsaker mer nu när jag är 69 år, än tidigare. Min fru brukar påpeka att jag blivit lite gubbig. Så nog har jag material att bygga nya showen på.

Det finns naturligtvis en stor igenkänning för publiken och dessutom kan gnäll ha ett stort mått av humor, där småsaker som går fel blir som en stor katastrof.

– Om jag levde ensam skulle jag nog vara som i filmen "En man som heter Ove", säger Lennie och skrattar hjärtligt.

Hör Kalle Moraeus stafettfråga till Lennie