Emmas Melloblogg

Mellon drar igång: "Bästa veckorna på året"

Äntligen! Första Melodifestivalveckan har dragit igång och därmed P4 Kristianstads Melloblogg med Emma Ståhl.

Krönika: Detta är en personlig betraktelse. Åsikter som uttrycks är krönikörens egna.

Sedan Robin Bengtssons rullband rullade klart i Kiev i maj förra året har världen varit lite gråare. Ingen konfetti. Inga rosa boaormar eller silvriga partyhattar. Inga låtar, artister, programledare eller mellanakter att tycka till om. 

Men nu – nu är det dags! Ljuset i vintermörkret – Melodifestivalen. De sex bästa veckorna på året, enligt min mening. 

På lördag börjar tävlingarna i Karlstad, och fortsätter sedan vidare till Göteborg, Malmö, Örnsköldsvik, Kristianstad (!) och till sist såklart final Stockholm. 

Häng med på den resan här på bloggen! Mina tankar ska jag försöka värva med rolig fakta, tillbakablickar och såklart allt om årets artister och låtar. Och dela gärna med dig - via mail till exempel - om vad du vill läsa om.

Och måndagen började bra när det gäller Mello-nyheter. 

Den första är att programledaren David Lindgren får en sidekick. Det i form av Fab Freddie. Jag känner igen honom från Barnkanalens Morgonshow till exempel - verkar vara en härlig kille. Läs och hör mer via SR Kalmar.

Och för det andra så blev det klart att Sverige tävlar i semifinal två när det är dags för Eurovision Song Contest i maj. Den här gången i Lissabon, Portugal, efter Salvador Sobrals vinst med ”Amar pelos dois” förra året.

Läs mer här om lottningen i Eurovision Song Contest. 

Nu köööööör vi!!!