Skolor stängs i Sundsvall på grund av snöovädret

3:29 min

Alla Sundsvalls kommunala skolor och de flesta friskolorna kommer att vara stängda torsdag. Det väntas stora snömängder i Västernorrland. SMHI har en klass 2-varning och även trafiken väntas få stora problem.

Lars Karlstrand, skoldirektör i Sundsvalls kommun säger till P4 Västernorrland att han beslutat stänga alla skolor men att förskolor och fritids håller öppna. Enligt honom är det ett historisk beslut. 

– Informationen vi fick under dagen från bland annat räddningstjänsten och vår egen säkerhetsavdelning var så allvarlig så vi tog beslutet att stänga skolorna. Detta är en förebyggande åtgärd utifrån det förväntade ovädret, säger Lars Karlstrand.

Förskolor och fritids kommer att hållas öppet under morgondagen.

– Det finns ju föräldrar som måste till sina arbeten då arbetena har den karaktären, säger Lars Karlstrand.

NTI-gymnasiet i Sundsvall håller stängt imorgon liksom flera andra av de kommunala friskolorna. Både Mimerskolan och Prolympia skriver på sina sajter att de håller stäng 1 februari på grund av vädret.

Njurunda Friskola kommer däremot att hålla öppet som vanligt även om man förstår om en del elever kanske får svårt att ta sig till skolan.

– Baserat på ovädret som drar in och de svårigheter för alla att ta sig hit, så har jag beslutat att ställa in lektionerna imorgon, säger rektor Jon Ellrose på NTI-gymnasiet i Sundsvall.

Friskolan Engelska skolan i Sundsvall meddelade vid 16-tiden på onsdagen att även de kommer att hålla stängt under torsdagen.

Fler friskolor som håller stängt är Skvaderns gymnasieskola, Mikael Elias gymnasium samt Heliås friskola i Sidsjön och Svartvik.