Christina motar förkylningen med vabruarisoppa

Vabruari är här, månaden med extra många sjukdagar. Vår matinspiratör Christina Jansson tipsar om en värmande och mättande kycklingsoppa.

Vabruarisoppa (för två)

250 g kycklingfilé
1,5 msk rapsolja
3 dryga tsk finriven färsk ingefära
1 msk finriven färsk gurkmeja
1 burk kokosmjölk (+0,5 burk vatten)
0,5 tärning hönsbuljong
0,5 finhackad röd chili (mer/mindre efter styrka och smak)
2 morötter
2 stjälkar salladslök
salt och svartpeppar
färsk koriander

 

Strimla kyckling fint och bryn lite lätt i olja i en gryta. Salta och peppra. Rör ner finriven ingefära och gurkmeja och tillsätt därefter kokosmjölk, vatten och buljong. Tillsätt finhackad chili. Låt koka upp och småkoka därefter tills kycklingen är klar. Skala morot och strimla tunt på längden (med mandolin eller osthyvel). Smaka av med salt och peppar och toppa soppan med tunt skuren salladslök samt färsk koriander.

Tips för den som vill ha en matigare soppa: tillsätt risnudlar eller mer rotfrukter i soppan.