M vill ha stramare migrationspolitik

1:07 min

Moderaterna presenterade idag sina prioriteringar inför valet i höst.
Målet är att partiet tillsammans med allianspartierna bli större än dom rödgröna partierna och bilda regering. Strategin är att Moderaterna ska ta väljare från Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna.
Gunnar Strömmer är partisekreterare:

– vi vill vinna väljare, både som funderar på Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna och dom som idag ligger på soffan. Och vi vet att för många av dom här väljarna, men inte för alla, men för många väljare är migrationsfrågan en sådan fråga som dom tidigare uppfattat att dom stora partierna inte minst Moderaterna och Socialdemokraterna har misskött den frågan. Det är en viktig trovärdighetsfråga.

Migrationen ska begränsas och blir ett av Moderaternas viktiga valfrågor. Intergrationen är en annan fråga där moderaterna ställer högre krav för att få stöd och hjälp och möjlighet att bli svensk medborgare.
Moderaterna satsar också precis som socialdemokraterna på ökade krav på lag och rätt. Fler poliser, strängare straff ska vinna väljare till Moderaterna enligt Gunnar Strömmer.

I Moderaternas löften inför valet ingår bl.a. stora skattesänkningar för dom som arbetar, kortare vårdköer och bättre skolresultat.

Moderaterna satsar 50 miljoner kronor på valkampanjen och kommer bl.a. Att knacka dörr precis som i tidigare valkampanjer.
När det gäller tonläget i valet framhåller Moderaterna att det ska vara ett vuxet samtal och att det t.ex. på sociala medier från Moderat håll Inte ska skapas skapas troll på nätet.
Gunnar Strömmer igen:

– Ja, låt mej säga så här, några garantier tror jag ingen ska ställa ut, för sånt här kan man inte kanske veta, även om jag skulle bli ytterligt förvånad, om detta förekom på något av våra partikanslier, men det är ju iallafall något som vi strängligen är emot.