Skolpersonal misstänks ha våldtagit fler barn

I november häktades två personer som jobbat på en skola i Bohuslän. De misstänktes för att ha våldtagit ett barn upprepade gånger under en femårsperiod. Nu växer utredningen.

De två personerna, en man och en kvinna i 30-årsåldern, häktades i mitten av november misstänkta för grov våldtäkt mot barn. De stängdes snart av från sin arbetsplats, en skola i Bohuslän där de båda jobbat. Nu misstänks de ha våldtagit ytterligare ett barn.

– Jag kan inte kommentera hur vi fått vetskap om det, men utredningen går framåt enligt plan. Det tar tid, men det går framåt, säger åklagare Carina Gustafsson.

Inledningsvis misstänktes de ha våldtagit ett barn upprepade gånger under flera års tid, men nu står det alltså klart att åklagaren misstänker att ytterligare ett barn har blivit utsatt.

Hur har ni fått vetskap om det andra barnet?

Det är inget jag kan prata om innan ett åtal är väckt. Men personen går inte på skolan och har ingen koppling till skolan där de jobbat överhuvudtaget, säger hon.

Tror du att det kan röra sig om fler offer?

– Det finns inget som tyder på det i nuläget, säger åklagare Carina Gustafsson.

Joakim Bernling företräder kvinnan och han skriver i ett mail till P4 Väst att han inte vill kommentera hur hon ställer sig till brottsmisstankarna.

Inte heller Bo Hallberg som företräder den misstänkta mannen vill berätta hur han ställer sig till brottsmisstankarna.

– Jag tror inte jag är så intresserad av att kommentera sådana saker, säger Bo Hallberg.