Tombolagästen

Linda Bengtzing: Jag är en positiv jävel

1:23 min

– Det måste vara medfött. För jag har aldrig tänkt, att nu ska jag se allting positivt. När jag är ensam hemma går jag ju inte runt och trallar. Utan jag får energi i möten med andra människor.

Veckans Tombolagäst Linda Bengtzing är känd för att vara glad, pigg och positiv och får mycket uträttat.

Hon har hunnit avverka sex Melodifestivaler, ett antal schlagerhits och programledarjobb, bland annat för P4:s Jukeboxen.

– När jag vaknar om morgnarna kan jag göra vad som helst efter fem sekunder. Jag kan diskutera politik eller träna. Upp bara, säger hon.

Och nu har hon dessutom gjort debut som barnboksförfattare. Boken heter Äventyret på Kyrkberget och handlar om Boxarn och Prinsessan, två barn som hör talas om att det sker något märkligt på kyrkogården.

Berättelsen är en skröna som Linda har hört sedan barnsben i Gullspång i Värmland, och som hon själv har berättat för sina barn Vera och Nisse.

– Det handlar om en kyrkogård och en gravplats där blommorna byts ut varje midnatt. Och ingen vet hur det går till, för det sker på bara någon sekund. Så tjejerna, Boxarn och Prinsessan, tältar vid graven för att ta reda på hur det går till. Berättelsen är magisk.

Hur håller Linda Bengtzing uppe humöret? Lyssna på Lennie Normans stafettfråga till Linda