Tombolagästen

Marko Lehtosalo: Jag har badat bastu med Björn Borg

1:37 min

Marko Lehtosalo bastar mer än gärna vid huset på Värmdö. I vintras fick han sällskap av sin närmaste granne – Björn Borg. – Han hälsade på oss senast i julas och vi har bastat hemma hos oss.

Veckans Tombolagäst Marko Lehtosalo är en riktig bastubadare. Han badar bastu minst en gång i veckan och är övertygad om att värmen är bra för kroppen.

– Och nu på vintern rullar jag mig i snön. Ligger det inte is på sjön tar jag ett dopp. Det är mitt finska påbrå som finns kvar. Dessutom använder jag björkris som piskar skiten ur hudens porer, säger Marko.

Hans senaste singel heter dessutom "Bastukungen" och handlar om Marko själv.

Han bor med sin hustru och tre barn i ett hus med strandtomt. Men han erkänner att han är "extremt dålig" på att ta hand om huset.

– Jag får skäll av "Snickar-Ove" hela tiden, han som har byggt vårt hus. Om det ska fixas något får jag stå bakom Ove och ge honom behövliga verktyg, ungefär som en operationssköterska, säger han.

Jag har verkligen tummen mitt i handen.

Händig må han inte vara men Marko Lehtosalo har desto mer talang för artisteri. Han är musiker, låtskrivare, skådespelare och musikalartist.

Just nu spelar han den onda och gnidiga trollkarlen El Zallham i musikalen Äventyret Aladdin, med bland andra Claes Malmberg, Renaida Braun, Kim Sulocki och Charlie Grönvall.

Vad var grejen med löpsedeln om att Marko slogs med boxaren George Scott? Lyssna på Linda Bengtzings fråga till Marko