Hundägare misstänker att falukorven var förgiftad

2:59 min

En hundägare i Sölvesborg misstänker att någon försökte förgifta hennes hund, när hon hittade uppskuren falukorv placerad i sin trädgård.

När Hanna Klinteheims hund Eva hittade en uppskuren falukorv under en buske inne i trädgården i Sölvesborg ringde alla varningsklockor. 

– Jag bor på en återvändsgata och min trädgård är ganska svår att komma åt. Så fort jag såg korven förstod jag att den var utplacerad av en människa eftersom den var skivad, berättar hon. 

Misstänkte förgiftning
Hunden hann äta några skivor innan Hanna Klinteheim stoppade den och kastade sig iväg till veterinären eftersom hon direkt misstänkte att korven var förgiftad.

– Eftersom den lokala veterinären inte hade öppet så fick jag åka till Kristianstad. De tog mig på allvar och utgick direkt från att korven var förgiftad, förklarar hon.

Kräktes
Hunden Eva fick kräkmedel och började kräkas, men veterinärerna visste inte om om det var av medlet eller av ett gift. 

– De utgår från att korven var preparerad av någonting men de hade inte rätt utrustning att undersöka den närmare. Jag känner till flera fall där husdjur har förgiftats av glykol, både här i Sölvesborg och i andra delar av landet, berättar Hanna Klinteheim.