Supportrarnas pengar räckte inte – KHK utan förstärkning

3:35 min

På torsdagskvällen stängde ishockeyns transferfönster. Men trots hårt arbete och närmare en miljon kronor lyckades Karlskrona HK inte knyta till sig någon ny spelare inför avgörandet i SHL.

Det blev en intensiv, men resultatlös, torsdagskväll för Karlskrona HK:s sportchef Patric Larsson. 

Vid midnatt stängde ishockeyns transferfönster och in i det sista förhandlade han och resten av sportgruppen med möjliga nyförvärv. 

Ilkka Kangasniemi var den siste att tacka nej.

En miljon
Men trots hårt arbete, och närmare en miljon kronor som samlats in av företagare och supportrar, lyckades Karlskrona HK inte knyta till sig någon ny spelare inför avgörandet i SHL. 

– Till slut hade vi några namn som vi valde att köra lite hårdare på. Under kvällen tog vi reda på om de var lediga och vad de kostade och oftast föll det på vad de kostade, säger Patric Larsson.

Kan du så här i efterhand säga vilka namn det handlade om?

– Inte alla namn som diskuterades, men Ilkka Kangasniemi från Finland var den siste att tacka nej. 

Det föll på vad de kostade.

Supportrar och företagare har ju samlat in knappt en miljon kronor som skulle användas till nya spelare. Vad händer med de pengarna nu?

– Jag kan inte svara på den frågan eftersom jag inte äger den. Det får de som sköter powerteamet, som har jobbat hårt för att få in pengarna, göra.

Sist i serien
Med sju omgångar kvar att spela ligger Karlskrona HK sist i ishockeyns högsta serie.

En del av de pengar som samlats in av supportrar och företagare har använts till att knyta målvakten Johan "Honken" Holmqvist och forwarden Dennis Svensson till klubben.