Klubbchefen Charlotte Gustavsson lämnar Karlskrona HK

3:22 min

Charlotte Gustavsson har valt att lämna sin tjänst som klubbdirektör för KHK.

Bakgrunden är enligt KHK att Charlotte Gustavsson och styrelsen har olika syn på klubbens utveckling under säsongen som gått och den framtida strategiska utvecklingen. 

Det är ett kritiskt läge för klubben.

– Det stämmer, det är ett kritiskt läge för klubben, och då ställer jag min plats till förfogande. Så att styrelsen kan hitta en person som kan ta vid efter det arbete som jag påbörjat och kommit en bra bit med. Det är väldigt odramatiskt, och jag önskar självklart KHK all lycka framöver, säger Charlotte Gustavsson.

Ordförande Tobias Larsson ger sin bild av det hela. 

Vi är i ett prekärt läge där sporten behöver spela sig kvar i SHL och vi måste säkerställa ekonomiska licensen.

– Vi är i ett prekärt läge där sporten behöver spela sig kvar i SHL och vi måste säkerställa ekonomiska licensen om fyra miljoner i eget kapital. Beslutet kommer naturligtvis olägligt men vi respekterar dock Charlottes beslut och tackar henne för engagemanget under tiden i klubben och önskar henne all lycka i sin fortsatta karriär, säger Karlskrona HK:s ordförande Tobias Larsson.

Jagar ny klubbdirektör
Karlskrona Hockeyklubb skriver att styrelsen nu börjar arbetet med att rekrytera en ny klubbdirektör.

– Vi hoppas ha en ny klubbdirektör är på plats om tre månader. Ledningsgruppen och styrelsen kommer att dra denna säsongen i mål, säger Karlskrona Hockeyklubbs ordförande Tobias Larsson till P4 Blekinge.

Karlskrona HK är sist i SHL när sju omgångar återstår.

Intervju med ordförande Tobias Larsson hör du nedanför.