Klubbdirektören lämnar KHK: ”Kommer olägligt”

2:05 min

Karlskronas klubbdirektör lämnar SHL-klubben.

– Det är ju det sportsliga och publiktillströmningen som vi inte har lyckats. Jag har en syn på hur vi ska gå vidare och styrelsen en annan, säger Charlotte Gustavsson till P4 Blekinge.

Styrelsen och Karlskronas klubbdirektör Charlotte Gustavsson går skilda vägar.

Anledningen är att man har olika syn på klubbens utveckling under säsongen men även den framtida strategiska utvecklingen.

Det är väldigt odramatiskt

– Det är ett kritiskt läge för klubben, och då ställer jag min plats till förfogande. Så att styrelsen kan hitta en person som kan ta vid efter det arbete som jag påbörjat och kommit en bra bit med. Det är väldigt odramatiskt, och jag önskar självklart KHK all lycka framöver, säger Charlotte Gustavsson i ett pressmeddelande.

Vi är i ett känsligt läge och det blir lite oreda

– Vi är i ett känsligt läge och är i slutet av säsongen där vi ska spela kvar i SHL. Och på sportsliga grunder ska vi också fokusera på vår elitlicens på ekonomiska grunder. Det blir lite oreda, säger klubbens ordförande Tobias Larsson till P4 Blekinge.

– Vi har lite olika syn på hur organisationen ska se ut. Vi blir färre och färre och då blir det ännu viktigare att vi har rätt pelare att stå på och där har vi lite olika syn. Svårare än så är det inte. Jag sätter alltid laget före jaget och då ställer jag min plats till förfogande, säger Charlotte Gustavsson till P4 Blekinge.

Samtidigt som rekrytering av en ny klubbdirektör pågår tillsätts en ledningsgrupp som kommer leda det operativa arbetet.

Karlskrona är sist i SHL när sju omgångar återstår.