Mattsson skadad – bröt big air-finalen

2:20 min

Svenske snowboardåkaren Niklas Matsson tvingades bryta finalen i big air. I det första åket föll han i en landning och ådrog sig en handfraktur.

Resultat big air:
1. Sebastien Toutant 174,25 poäng
2. Kyle Mack 168,75
3. Billy Morgan 168,00

Otroligt bedrövligt besked. Jättetråkigt och det är nog ingen i hela världen som är är lika besviken som Niklas Mattsson just nu.

Efter en undersökning meddelade Sveriges olympiska kommitté att Niklas Mattsson fått en mindre fraktur på sin högra handled och att skadan kommer att följas upp när Mattsson är hemma igen. 

– Surt att jag inte kunde genomföra tävlingen, men smärtan var för stor. Jag kände att jag hade i finalen att göra, för hoppet jag landade under uppvärmningen kunde räckt till medalj. Ändå varit ett fantastiskt OS och jag känner att jag tillhör världseliten, säger Niklas Mattsson.

Det var i det första åket, när Mattsson skulle göra sin backside 1620, som han snurrade för mycket och föll i landningen. Direkt efteråt tog han av sig handsken och tog sig för tummen.

Senare under finalen, inför det andra åket, kom beskedet att svensken på grund av smärtorna i handen tvingades bryta finalen i big air. 

– Han har åkt tillbaka till byn för att undersöka handen. Han gjorde allt han kunde för att köra vidare men det gick inte. Han var jättebesviken och hade väldigt ont, säger SOK:s sportchef Anders Wiggerud till Radiosporten.

OS-guldet gick till kanadensaren Sebastien Toutant som fick 174,25 poäng.

– En värdig vinnare. Han gör två bra bra åk och sedan satsar han allt i tredje, det gick inte hem men han kunde vila på sina första åk, säger Jim Johansson Wolf.

Amerikanen Kyle Mack tog silvret och bronset knep Billy Morgan från Storbritannien.