Stuehkie/Stockholm

Klartecken för nya lagar om minoritetsspråk

Lagrådet ger grönt ljus till regeringens lagförändringar för en stärkt minoritetspolitik. Inom kort väntas riksdagen få regeringens förslag.

De lagkunniga i lagrådet har inga invändningar mot de förändringar som regeringen föreslår i minoritetslagen, skollagen och socialtjänstlagen.

Regeringen hade bland annat lämnat över förslag till lagrådet om skärpt lagtext när det gäller rätten till förskola och äldre omsorg på minoritetsspråk samt att kommuner ska vara skyldiga att informera om rätten till förskola och äldreomsorg.

Nu ska regeringen lämna över sina förslag till riksdagen i form av en proposition senast den 20 mars för att hinna behandla frågan innan höstens val.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio