Leksands galna facit efter segern på Hovet

2:04 min

Leksand och nye målvakten Robin Rahm har nu hållt nollan i spel fem mot fem i närmare tre och en halv timme.

Här är Leksands galna facit:
Pantern (h) 3–1 (0–1 efter 32.12, spel fem mot fem)
Almtuna (b) 9–0
Tingsryd (h) 5–2 (båda målen i boxplay)
AIK (b) 3–1 (0–1 i boxplay)

Leksand slog AIK på Hovet med 3–1 efter en måltrippel i andra perioden och nu har dalalaget åtta poäng mer än just AIK som närmast jagar en plats i den hockeyallsvenska finalen. Tre omgångar återstår.

– Man kollar i tabellen lite men viktigaste för oss är att hitta vårt spel. Vi hade en svacka för någon vecka sedan men nu har vi hittat det lite, säger Tobias Forsberg till Radiosporten.  

AIK tog ledningen tidigt i matchen i spel fem mot fyra genom Anton Holm, men Leksand pressade på rejält och hade bland annat ett friläge innan den första perioden var över.

I mitten av andra kom utdelningen när Leksand satte tre mål på fem minuter. Nyförvärvet och backen Austin Madaisky satte kvitteringen i krysset i sin fjärde match för laget, sedan utökade Anton Karlsson och Tobias Forsberg siffrorna. 

AIK tog ut målvakten och jagade en reducering i slutminuterna men kom aldrig närmare.

Leksands nye målvakt Robin Rahm och Leksand har ett imponerande facit de senaste matcherna. 
Sedan målvakten anlände från danska ligan har laget bara släppt in fyra mål på fyra matcher.

Något som är desto mer anmärkningsvärt är att laget och Robin Rahm har hållt nollan i spel fem mot fem i hela 207 minuter och 48 sekunder. Det motsvarar tre hela matcher plus en halv match. Alltså tre timmar och nästan 28 minuter.

Serieledaren Timrå säkrade en plats i den hockeyallsvenska finalen efter segern mot Karlskoga (2–0). Leksand möter just Timrå i nästa match. Det skiljer fem poäng mellan lagen.