Pizzeriaägaren efter pistolrånet: "Jag hoppas de lär sig något"

1:06 min

Det var i höstas som Ahmed Troudi och en anställd på pizzerian i norra Uddevalla utsattes för ett väpnat rån. Nu döms två män i 20-årsåldern till långa fängelsestraff.

– Jag har inte mått bra alls efter det som hänt. Jag var mycket rädd när det skedde, och trodde att min sista stund var kommen, säger Ahmed Troudi, efter domen.

Det var den 22 september som två maskerade män vid stängningsdags trängde sig in på Ahmed Troudis pizzeria. Båda männen var beväpnade med pistol och krävde av honom pengar. Förutom Troudi befann sig en timanställd inne på pizzerian.

Under vapenhot tvingades Ahmed Troudi att öppna kassapparaten. Han blev sedan slagen med pistolen i ansiktet. Ahmed säger att han fått gott stöd av sina kunder efter rånet. Han hoppas nu att de två männen lär sig något av domen de fått.

De båda männen döms även för två personrån i Vänersborg, ett utanför Torpahallen och ett utanför Restad gård. Även här har männen haft pistol med sig och hotat sina offer.

En av männen döms till 3 år och 6 månaders fängelse. Den andre mannen döms till 1 år och 6 månaders fängelse. Han utvisas också ur Sverige efter avtjänat fängelsestraff då han inte är svensk medborgare.

Männen förnekar brott.